JUST prichádza z prírody

Tekvicové krémové rizoto

Tekvicové krémové rizoto
04. November 2021

Pozývame vás ochutnať krémové rizoto s farebným zimným módom - jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou chuťou.

Ingrediencie:

 

Postup:

Očistenú tekvicu rozdelíme na polovicu. Jednu časť nakrájame na kocky, obalíme v olivovom oleji, dochutíme soľou, Paprikovým korením, Korením na zemiaky a Italy-Mixom. Následne ju necháme upiecť v rozohriatej rúre, kým nebude mäkká. Zo zvyšnej časti si pripravíme pyré, a to tak, že drobné kocky necháme dusiť na panvici, do ktorej sme pridali maslo, kým nebude tekvica úplne mäkká. Následne ju rozmixujeme dohladka a odložíme na neskôr. Na panvici s maslom a olivovým olejom orestujeme cibuľku nakrájanú na malé kúsky. Pridáme ryžu a necháme poriadne prehriať. Keď je ryža orestovaná (nie však pripálená), prilejeme víno a necháme prevrieť. Za stáleho miešania pridávame vývar (rozpustený Zeleninový extrakt v horúcej vode), kým sa ryža neuvarí. V závere pridáme pripravené pyré aj s kúskami tekvice. Dochutíme soľou a cesnakovým korením. Na zjemnenie necháme v rizote rozpustiť maslo a primiešame kyslú smotanu. Podávame so syrom.

Za recept ďakujeme našej poradkyni a veríme, že vám bude chutiť.

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.