Tekvicové krémové rizoto

Pozývame vás ochutnať krémové rizoto s farebným zimným módom - jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou chuťou.
Ingrediencie:
- 1 tekvica (hokaido)
- maslo
- 1 cibuľa
- 3 šálky ryže (ideálne arborio)
- 1,5 l vývaru (Zeleninový extrakt)
- 0,5 l bieleho suchého vína
- soľ
- Korenie Italy-Mix, Korenie na zemiaky, Cesnakové korenie, Paprikové korenie
- olivový olej
- kyslá smotama
- syr – ideálne parmezán
Postup:
Očistenú tekvicu rozdelíme na polovicu. Jednu časť nakrájame na kocky, obalíme v olivovom oleji, dochutíme soľou, Paprikovým korením, Korením na zemiaky a Italy-Mixom. Následne ju necháme upiecť v rozohriatej rúre, kým nebude mäkká. Zo zvyšnej časti si pripravíme pyré, a to tak, že drobné kocky necháme dusiť na panvici, do ktorej sme pridali maslo, kým nebude tekvica úplne mäkká. Následne ju rozmixujeme dohladka a odložíme na neskôr. Na panvici s maslom a olivovým olejom orestujeme cibuľku nakrájanú na malé kúsky. Pridáme ryžu a necháme poriadne prehriať. Keď je ryža orestovaná (nie však pripálená), prilejeme víno a necháme prevrieť. Za stáleho miešania pridávame vývar (rozpustený Zeleninový extrakt v horúcej vode), kým sa ryža neuvarí. V závere pridáme pripravené pyré aj s kúskami tekvice. Dochutíme soľou a cesnakovým korením. Na zjemnenie necháme v rizote rozpustiť maslo a primiešame kyslú smotanu. Podávame so syrom.
Za recept ďakujeme našej poradkyni a veríme, že vám bude chutiť.