Jačmenné rizoto

26. Január 2022
Recept na jemné jačmenné rizoto s čerstvým špenátom. Ideálne rýchle a ľahké jedlo.
Prísady:
- 150 g valcovaného jačmeňa
- 1 dl bieleho vína
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 4 dl Zeleninového extraktu bez tuku (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
- 1 hrsť špenátu
- štipka soli, štipka korenia
Postup:
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridáme jačmeň a dusíme, kým nebude mierne priehľadný, asi 1 minútu. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Za stáleho miešania postupne prilievame vývar. Jačmeň necháme dusiť asi 30 minút. Medzitým si nakrájame špenát a pridáme ho na záver. Môžeme posypať nastrúhaným vegánskym syrom.