JUST prichádza z prírody

Jačmenné rizoto

Jačmenné rizoto
26. Január 2022

Recept na jemné jačmenné rizoto s čerstvým špenátom. Ideálne rýchle a ľahké jedlo. 

Prísady:

  • 150 g valcovaného jačmeňa
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 dl Zeleninového extraktu bez tuku  (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
  • 1 hrsť špenátu
  • štipka soli, štipka korenia


Postup:

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridáme jačmeň a dusíme, kým nebude mierne priehľadný, asi 1 minútu. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Za stáleho miešania postupne prilievame vývar. Jačmeň necháme dusiť asi 30 minút. Medzitým si nakrájame špenát a pridáme ho na záver. Môžeme posypať nastrúhaným vegánskym syrom.

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.