JUST prichádza z prírody

Hubové cestoviny so špenátom

Hubové cestoviny so špenátom
26. Január 2022

Recept na vegánske cestoviny s hubami a špenátom vám prinášame z blogu švajčiarskeho výrobcu Nahrin.

Prísady:

  • 400 g tagliatelle (široké rezance)
  • 3 PL kokosového oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g šampiňónov
  • 300 g listového špenátu
  • 100 ml Zeleninovej instantnej polievky bez tuku
  • 1- 2 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať limetkovú šťavu
  • 3 PL pražených píniových orieškov

 

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame na malé kocky a spolu so šampiňónmi restujeme na kokosovom oleji asi 3 minúty, kým jemne nezhnednú. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme. Polejeme sójovou omáčkou a zeleninovým vývarom. Znížime teplotu a necháme 1 - 2 minúty variť. Pridáme špenát a dusíme, kým nezvädne. Dochutíme soľou, korením a na záver pokvapkáme šťavou z limetky. Uvarené cestoviny pridáme na panvicu a všetko spolu premiešame. Ozdobíme opečenými píniovými orieškami a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.