Hubové cestoviny so špenátom

26. Január 2022
Recept na vegánske cestoviny s hubami a špenátom vám prinášame z blogu švajčiarskeho výrobcu Nahrin.
Prísady:
- 400 g tagliatelle (široké rezance)
- 3 PL kokosového oleja
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g šampiňónov
- 300 g listového špenátu
- 100 ml Zeleninovej instantnej polievky bez tuku
- 1- 2 PL sójovej omáčky
- soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať limetkovú šťavu
- 3 PL pražených píniových orieškov
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame na malé kocky a spolu so šampiňónmi restujeme na kokosovom oleji asi 3 minúty, kým jemne nezhnednú. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme. Polejeme sójovou omáčkou a zeleninovým vývarom. Znížime teplotu a necháme 1 - 2 minúty variť. Pridáme špenát a dusíme, kým nezvädne. Dochutíme soľou, korením a na záver pokvapkáme šťavou z limetky. Uvarené cestoviny pridáme na panvicu a všetko spolu premiešame. Ozdobíme opečenými píniovými orieškami a nasekanou petržlenovou vňaťou.