Fit recepty s Luciou 8. časť

Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.
V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.
Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)
Raňajky - Ryžová kaša s makom a NahroFitom
- 30 g instantnej čisto ryžovej kaše
- 5 g celého maku modrého
- 15 g NahroFitu vanilkového
- 2 dcl mandľového mlieka
- 1 ČL trstinového cukru
- Pár kúskov jahôd
- 1 ČL Bodliakového oleja
Zovretým mliekom zalejeme v miske rozmiešanú zmes ryžovej kaše, maku, Nahrofitu, cukru a Bodliakového oleja. Premiešame, necháme stáť cca 2 minúty. Dozdobíme jahodami a podávame.
Obed - Cviklové rizoto s feta syrom
- Dve porcie ryže Natural
- 1 nastrúhaná stredne veľká cvikla
- 1 lyžica masla
- Mletá rasca
- Horská bylinná soľ
- Voda na podliatie
- Feta syr
- Rukola
Na masle opražíme mletú rascu, na nej udusíme nastrúhanú cviklu dochutenú Horskou bylinnou soľou Nahrin. Po udusení (cca 15 minút) zjemníme smotanou. Do zmesi pridáme uvarenú natural ryžu a premiešame. Podávame s feta syrom a rukolou.
Sladká bodka - Žemľovka
- 4 plátky špaldovej kváskovej vianočky
- Mandľové mlieko
- Tvaroh hrudkovitý
- 30 g Vanilka proteín drinku
- Žĺtko
- Škorica
- 5 ks veľkých postrúhaných jabĺk
- 3 bielky s troškou kokosového cukru
Na spodok zapekacej (hlinenej, sklenenej...) misy položíme dva plátky vianočky namočenej v mandľovom mlieku. Na ne navrstvíme polovicu jablčnej zmesi (jablká so škoricou), na to tvarohovú zmes (tvaroh, vanilkový proteín, žĺtok). Na to opäť vianočku, jablčnú zmes, tvarohovú zmes. Pečieme cca 40 minút pri 170 stupňoch. Vyberieme z rúry a na žemľovku urobíme čiapku z vyšľahaných bielkov a cukru. Ešte 5 minút dopečieme.
Dobrú chuť a teším sa na vás v novembri!