JUST prichádza z prírody

Fit recepty s Luciou 2. časť

Fit recepty s Luciou 2. časť
19. Máj 2021

Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.

V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.

Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)

 

Raňajky - Makovo citrónový koláčik (bez lepku, mlieka a cukru)

Suché suroviny:

  • 80 g mletých bezlepkových ovsených vločiek
  • 150 g mletého maku
  • 1 čl. kypriaceho prášku bez fosfátov

Mokré suroviny:

  • 2 celé vajíčka
  • 3 PL medu
  • 40 g kokosového oleja (roztopeného)
  • 60 ml rastlinnej smotany
  • šťava z ½ citróna
  • citrónová kôra

Vyšľaháme med s vajíčkami do peny, pridáme ostatné mokré suroviny, po nich suché. Zamiešame a pečieme na menšom plechu na 170 °C cca 35 minút. Ak chceme verziu s cukrovo citrónovou polevou, tak zamiešame pár lyžíc citrónovej šťavy s práškovým cukrom a vylejeme na vychladnutý koláčik.

 

Obed - Plnená pikantná tortilla 4 ks

  • 4 ks tortilly alebo lavaša
  • repkový olej
  • cibuľka
  • cca 500 ml paradajkovej passaty
  • čierne fazule (sterilizované alebo varené)
  • kukurica sterilizovaná
  • korenie PiccanteCesnakové korenie
  • ľadový šalát
  • paradajky
  • parmezán

Tortilly alebo lavaš dáme zohriať na mriežku do rúry. Zatiaľ si v hrnci zohrejeme olej, na ňom osmažíme cibuľku. Keď bude osmažená, pridáme fazule, kukuricu, zalejeme zhruba 500 ml paradajkovej passaty (záleží od hustoty) pridáme korenie Piccante a Cesnakové korenie podľa chuti. Zmes povaríme cca 7 minút. Naplníme ňou teplé tortilly, poukladáme lístky ľadového šalátu, paradajky, posypeme postrúhaným syrom a zavinieme.

 

Večera - Rýchla hustá paradajková polievka

 

Do hrnčeka vylejeme passatu, dochutíme Cesnakovým korením a korením Italy Mix. Povaríme cca 3 minútky. Podávame dozdobené Bodliakovým olejom, pestom, slnečnicovými semienkami a parmezánom. K polievke je vhodný bielkovinový chlebík alebo knackebrőt.

 

V prípade hladu medzi 3 hlavnými jedlami pridáme do jedálničku desiatu vo forme ovocia s hrsťou orieškov a olovrantu vo forme zeleniny alebo teplej polievky.

 

Prajeme príjemné varenie s Nahrinom a dobrú chuť.

  Lucia Kalanková - fitness tréner
 zumbalucka

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.