Fit recepty s Luciou 1. časť

Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.
V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.
Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)
Raňajky - Ovsené BB plné vlákniny (14 ks)
-
2 hrnčeky jemných ovsených vločiek
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
- 4 pl. rastlinného bieleho jogurtu
- 1 čl. škorice
- 2 pl. kakaa
- 4 pl. kokosového oleja
- 5 pl. medu
Môžete pridať oriešky, sušené ovocie, semienka...
Vymiesime cesto, navlhčenými rukami vytvarujeme keksíky (cca 14 kusov), poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v teplovzdušnej rúre cca 15 minútiek.
Na raňajky nám stačí jedna BB s rastlinným jogurtom ( kokosový, sójový...) a pomaranč.
Obed - Quinooto s grilovanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou (2 porcie)
- 1/2 hrnček quinoa
- 1 hrsť nastrúhaný parmezán
- 1 pl. maslo
- Nahrom korenie, Korenie z bylín a morskej soli, Cibuľové korenie
- 1 zväzok jarná cibuľka
- 6 ks väčšie šampiňóny
- polníček, cherry paradajky, sézamové semienka
- Bodliakový olej
Quinou s koreninami podľa chuti uvaríme podľa návodu. Po uvarení do nej pridáme parmezán a maslo. Zamiešame. Podávame s grilovanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou. Na doplnenie by som zvolia polníček s cherry paradajkami posypanými sézamom a bodliakovým olejom.
Večera - Indické tofu so zeleninkou, stopkovým zelerom a kapustovými rezancami (3 porcie)
- 1 ks údené tofu
- 1 balenie mrazenej zeleniny typu Thai zmes
- Čínska kapusta nakrájaná na tenké rezance
- Stopkový zeler nakrájaný na menšie kúsky
- Kokosové mlieko
- Korenie Garam masala (Tandoori masala alebo Kari podľa chuti)
- Zázvorový nápoj s kurkumou, Cesnakové korenie, Piccante
- Čierny sézam
Na rozpálenú panvicu dáme tofu nakrájané na kúsky, zeleninovú mrazenú zmes, nakrájaný zeler. Opečieme. Pridáme cca 1/2 dcl. kokosového mlieka, koreniny podľa chuti, polievkovú lyžicu Zázvorového nápoja. 5 minút miešame. Odstavíme a pridáme rezance z čínskej kapusty. Podávame posypané čiernym sézamom.
V prípade hladu medzi 3 hlavnými jedlami pridáme do jedálničku desiatu vo forme ovocia s hrsťou orieškov a olovrantu vo forme zeleniny alebo teplej polievky.
Prajeme príjemné varenie s Nahrinom a dobrú chuť.