JUST prichádza z prírody

Chalupársky mäsový koláč

Chalupársky mäsový koláč
18. Máj 2021

Je tu čas víkendov trávených výletmi do prírody, na záhradke či chalupe. Spestrite si letný jedálniček a okrem zeleninových šalátov, gulášov či grilovaných špecialít vyskúšajte mäsový chalupársky koláč.
Recept na tento variant anglickej klasiky nám poslala jedna z našich poradkýň.
Veríme, že vám bude chutiť.

Ingrediencie:

 

SUROVINY na zemiakovú kašu:

  • 1kg zemiakov
  • maslo,
  • mlieko
  • soľ
  • Cheddar syr

 

Postup: Na oleji speníme cibuľu, nakrájaný pór, pridáme mleté mäso a okoreníme Nahrin koreninami, okrem Cesnakového korenia. Restujeme 10 minút. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska a opäť restujeme. Podlejeme vodou a pridáme lyžičku Hovädzieho bujónu Nahrin. Dusíme cca 40 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Pridáme hrášok a Neapolskú omáčku. Nakoniec podľa chuti pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a Cesnakové korenie. Prevaríme a následne hotovú zmes vyklopíme do hlbokého pekáča.

Z uvarených zemiakov urobíme zemiakovú kašu a necháme ju vychladnúť. Na mäsovú zmes budeme lyžicou vrstviť zemiakovú kašu. Na záver posypeme postrúhaným Cheddar syrom. Zapečieme v rúre na 180 °C asi 30minút.

Upečený koláč krájame na kocky až po miernom vychladnutí aby sa nerozlial.

Príloha môže byť akýkoľvek čerstvý šalát ochutený Salat Mix ClassicBodliakovým olejom.

 

 Dobrú chuť!

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.