Chalupársky mäsový koláč

Je tu čas víkendov trávených výletmi do prírody, na záhradke či chalupe. Spestrite si letný jedálniček a okrem zeleninových šalátov, gulášov či grilovaných špecialít vyskúšajte mäsový chalupársky koláč.
Recept na tento variant anglickej klasiky nám poslala jedna z našich poradkýň.
Veríme, že vám bude chutiť.
Ingrediencie:
- olej
- 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa (mix)
- 2 veľké cibule
- 1 pór
- 1 zväzok čerstvej mrkvy s vňaťou
- 2 petržleny
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 konzerva hrášku
- 1 ČL Hovädzieho bujónu bez tuku
- 2 ČL Korenia z bylín a morskej soli
- ½ ČL Nahrom
- Cesnakové korenie podľa chuti
- Piccante podľa chuti
- 2 PL Neapolskej omáčky
SUROVINY na zemiakovú kašu:
- 1kg zemiakov
- maslo,
- mlieko
- soľ
- Cheddar syr
Postup: Na oleji speníme cibuľu, nakrájaný pór, pridáme mleté mäso a okoreníme Nahrin koreninami, okrem Cesnakového korenia. Restujeme 10 minút. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska a opäť restujeme. Podlejeme vodou a pridáme lyžičku Hovädzieho bujónu Nahrin. Dusíme cca 40 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Pridáme hrášok a Neapolskú omáčku. Nakoniec podľa chuti pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a Cesnakové korenie. Prevaríme a následne hotovú zmes vyklopíme do hlbokého pekáča.
Z uvarených zemiakov urobíme zemiakovú kašu a necháme ju vychladnúť. Na mäsovú zmes budeme lyžicou vrstviť zemiakovú kašu. Na záver posypeme postrúhaným Cheddar syrom. Zapečieme v rúre na 180 °C asi 30minút.
Upečený koláč krájame na kocky až po miernom vychladnutí aby sa nerozlial.
Príloha môže byť akýkoľvek čerstvý šalát ochutený Salat Mix Classic a Bodliakovým olejom.
Dobrú chuť!