JUST prichádza z prírody

Chalupársky mäsový koláč

Chalupársky mäsový koláč
18. Máj 2021

Je tu čas víkendov trávených výletmi do prírody, na záhradke či chalupe. Spestrite si letný jedálniček a okrem zeleninových šalátov, gulášov či grilovaných špecialít vyskúšajte mäsový chalupársky koláč.
Recept na tento variant anglickej klasiky nám poslala jedna z našich poradkýň.
Veríme, že vám bude chutiť.

Ingrediencie:

 

SUROVINY na zemiakovú kašu:

  • 1kg zemiakov
  • maslo,
  • mlieko
  • soľ
  • Cheddar syr

 

Postup: Na oleji speníme cibuľu, nakrájaný pór, pridáme mleté mäso a okoreníme Nahrin koreninami, okrem Cesnakového korenia. Restujeme 10 minút. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska a opäť restujeme. Podlejeme vodou a pridáme lyžičku Hovädzieho bujónu Nahrin. Dusíme cca 40 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Pridáme hrášok a Neapolskú omáčku. Nakoniec podľa chuti pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a Cesnakové korenie. Prevaríme a následne hotovú zmes vyklopíme do hlbokého pekáča.

Z uvarených zemiakov urobíme zemiakovú kašu a necháme ju vychladnúť. Na mäsovú zmes budeme lyžicou vrstviť zemiakovú kašu. Na záver posypeme postrúhaným Cheddar syrom. Zapečieme v rúre na 180 °C asi 30minút.

Upečený koláč krájame na kocky až po miernom vychladnutí aby sa nerozlial.

Príloha môže byť akýkoľvek čerstvý šalát ochutený Salat Mix Classic a Bodliakovým olejom.

 

 Dobrú chuť!

Prezeraním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré zefektívnia prehliadanie tohto webu.