Cestovinové čipsy

14. Jún 2022
Mimoriadne chrumkavé a prekvapivo dobré. Vyskúšajte trendový recept zo švajčiarskeho blogu Nahrin AG na pečené cestoviny. O niečo zdravší variant ako klasické vyprážané čipsy. Určite vyskúšajte.
Pre 4 osoby
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 20 minút
Prísady:
- 250 g uvarenej cestoviny
- 2 PL Parmezánu
- 2 PL Korenia na zemiaky
- 2/3 ČL soli
- 3 PL olivového oleja
- kečup alebo dip podľa chuti
Príprava:
Cestoviny uvaríme "al dente" vo veľkom hrnci a dobre scedíme. Parmezán, Korenie na zemiaky, soľ a olivový olej zmiešame s cestovinami a bohato rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cestoviny pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút. Cestoviny v rúre otočte asi po 7 minútach, aby boli rovnomerne chrumkavé. Upečené cestovinové čipsy podávame ešte teplé s dipom.